Pinsegudstjeneste i det fri

Det kan godt ske, at pinsesolen dansede 2. pinsedag, da Herfølge Kirke afholdt en velbesøgt pinsegudstjeneste i den gamle Præstegårds have ved Herfølge Kirke, men dansen måtte foregå over skyerne, for solen kiggede ikke frem i år. Heldigvis holdt skyerne tæt lige til gudstjenesten var forbi.

Af Mark Jensen, formand for Menighedsrådet

Herfølge Kirkes tre præster, Lars Ulrik Jensen, Jacqueline Moustgaard Thiesen og Mogens Funder Larsen, stillede alle op til dette års pinsegudstjeneste og forestod den i fællesskab. Om det var Helligånden eller tilfældighederne, så var vejrguderne med Herfølge Kirke, idet regnen stoppede en time før pinsegudstjenesten gik i gang kl. 14, og det begyndte først så småt at dryppe kl. 15, hvor de 75 deltagere trak ind i sognegården hvor der var dækket op til den traditionelle kop kaffe med tilhørende jordbærkage.

Gudstjenesten blev indledt af sognepræst Jacqueline Moustgaard Theisen, der lagde op til Grundtvigs pinsesang ”I al sin glans nu stråler solen”, hvorefter sognepræst Lars Ulrik Jensen stod for prædiken, mens sognepræst Mogens Funder Larsen afsluttede med nadver i det fri, hvor brødet blev brudt og der blev sunget ”Naturen holder pinsefest” af C.J.Boye i den gamle Præstegårdshave. Og fuglene sang med!