Kim Sjøgren i Herfølge Kirke 4.11.2017

Med Kim Sjøgren havde organist Eric James Cumming skaffet en sand

virtuos af en violinspiller til Herfølge Kirke torsdag den 2. november. Det blev en musikoplevelse, men samtidig også en aften hvor Kim Sjøgren optrådte på slap linje og hvor den ene historie efter den anden fik latteren til at runge op til kirkeloftets hvælvinger .

Koncerten begyndte med klassiske toner hvor Kim Sjøgren blev akkompagneret af Eric Cumming ved klaver. Tonerne fyldte kirken og man måtte overgive sig til den skønne genkendelige klassiske musik.

Herefter oplevede vi Kim Sjøgren på ”slap linje” i en kombination af historiefortællinger fra hans eget liv, om violinen som instrument, sluttende med quiz fra den danske og den klassiske sang- og musikskat.

Vi fik oplyst at den medbragte violin ikke var en ægte stradivarius, ”Vi kan kalde den en Stradivarius light, til i omegnen af de 3 millioner kroner” var den kække bemærkning fra Kim Sjøgren. I den klassiske quiz lød tonerne fra Brudevalsen af komponisten Niels W. Gade, som den fyldte kirke gættede med det samme. Forkert lød det fra maestro, der vredt kikkede ud over et forundret publikum – ”det er da skæbnesymfonien” hvorefter latteren igen brød ud i den fyldte kirke hvor knap 200 havde fundet frem til koncerten og hvorfra ingen gik skuffede hjem.

Mark Jensen