Margoth Rasmussen 25 års jubilæum

Menighedsrådsmødet den 14.8.2018 i Herfølge

Sognegård fik en anden start end normalt. Formand for menighedsrådet Ole Christophersen bad om ordet i forbindelse med en hyldest til Margoth Rasmussen, der har været medlem af Herfølge Menighedsråd i 25 år.

Margoth Rasmussen er kendt i hele Køge Kommune som en aktiv pensionist og en forkæmper for pensionisters rettigheder og muligheder for fællesskaber. Ikke mindst mulighederne i Herfølge har været i fokus de senere år. Netop basen i en lejlighed i Torpgården i Herfølge har været Margoth Rasmussens udgangspunkt de sidste 30 år.

Der var ros og anerkendelse fra Ole Christophersen til Margoth Rasmussen for hendes indsats i Herfølge menighedsråd gennem 25 år, hvor hun dengang kom ind som suppleant i en alder af kun 64 år. ”Din indsats har været præget af gå-på-mod og stor vilje, så selv yngre kræfter har måtte set sig slået” sagde Ole Christoffersen og fremhævede ikke mindst Margoth Rasmussen store indsats omkring den årlig sommerudflugt, hvor 120 personer, med Margoth forrest i bussen, kommer på en oplevelsesrig tur, der afsluttes med fællesspisning i Sognegården.

Med et glimt i øjet nævnede Ole Christophersen, at hvis Margoth Rasmussen havde siddet i kørestol og haft stok, så kunne der godt være en lighed med en vis fru Fernando Møghe fra Matador der svingede stokken, hvis der var noget der ikke passer damen. En bemærkning, der vakte latter hos såvel jubilaren som forsamlingen.

 

Det var en rørt Margoth Rasmussen der modtog

hyldest, en flot gavekurv og en stor applaus. Margoth Rasmussen takkede for de pæne ord og kunne se tilbage på samarbejde med en stribe menighedsrådsformænd, præster og menighedsrådsmedlemmer, som hun havde haft spændende dialoger - og ikke mindst et godt samarbejde - med, startende med formand for menighedsrådet for 25 år siden – Uffe Lundgaard – der dengang i august bød det nye menighedsrådsmedlem velkommen til samarbejdet i Herfølge menighedsråd, der nu har løber i 25 år.

Margoth Rasmussen runder de 90 år den 20. i næste måned, så nu er der med jubilæet varmet lidt op til den kommende festivitas for en af Herfølges førende damer….