Koncert med Ars Nova 14.9.2017

ARS NOVA Copenhagen i Herfølge Kirke

Loftet i Herfølge Kirke hævede sig næsten til en af Ken Follett katedraler da stemmerne fra Ars Nove Copenhagen med Paul Hillier som dirigent fyldte kirkerummet med deres første nummer Missa Tecum Principium: Gloria af Robert Fayrfax (1464 – 1521). Ingen i den fyldte kirke var i tvivl om, at det var et af verdens fineste vokalemsembler, der havde taget turen til provinsen.

Det er ukendt hvordan Herfølge Kirkes organist Eric James Cumming har formået at få Ars Nova til Herfølge, men lykkes med projektet var han i hvert fald, og med Ars Nova på programmet, blev der trukket publikum til aftenens koncert fra langt udenfor sognegrænsen. Det var da også organisten selv der trådte frem og bød velkommen til publikum og introducerede aftenens ”Music of the Tudors”.

Om det var benovelse, kirkerummet eller provinsialismen skal ikke kunne siges, men der blev ikke klappet efter første nummer. Publikum kunne dog ikke holde sig tilbage ved de efterfølgende 6 numre og Ars Nova måtte da også frem en ekstra gang efter sidste nummer, da akklamationen bestemt var til det.

Ingen tvivl om, at alle gik beriget fra aftenens koncert. Udenfor var det blevet mørkt, og det kunne konstateres ved selvsyn, at renæssancens store katedraler i Tudorenes England nok havde være dimensionen indenfor, men udenfor var det Herfølge Kirke man forlod – beriget.

                 Se programmet

 

Koncertarrangør Herfølge menighedsråd v.
Eric James Cumming
Tlf. 46 49 18 82
Mail: e.j.cumming@post.opasia.dk