Bliv indsamler og red liv

Søndag den 10. marts 2024 samler Folkekirkens Nødhjælp ind til mennesker ramt af katastrofer. Kom og vær med!

Krige, konflikter og katastrofer er blevet en stor del af alles hverdag, uanset hvor vi bor, og hvem vi er. Herhjemme oplever vi, at vejret forandrer sig og bliver mere ekstremt. Andre steder har vejret allerede ændret sig så markant, at familier er tvunget til at lægge deres liv om eller i værste fald flygte i sikkerhed. Klimaforandringerne er ikke længere noget vi frygter en dag vil ramme. Det er allerede sket.  

Det er ikke kun konsekvenserne af klimaforandringerne, der er rykket tæt på. I Ukraine raser krigen snart på sit tredje år. De voldsomme bombardementer, og den konstante frygt har sat sig dybt i befolkningen, og mange børn kan ikke længere huske livet før invasionen. I Israel og Palæstina er menneskeliv meningsløst gået tabt, familieliv er slået itu, og op mod to millioner mennesker i Gaza er blevet fordrevet uden at kunne finde sikkerhed. Det er lige dér, midt i katastrofen, at udsatte mennesker har brug for akut nødhjælp for at overleve. 

Derfor går pengene fra Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling i år til at hjælpe mennesker ramt af katastrofer. De indsamlede midler går til uddeling af mad, varme tæpper, et sikkert sted at bo eller penge, så de ramte selv kan bestemme, hvad de har brug for. 

Håbet spirer i Malawi
I marts 2023 blev Malawi ramt af den længste og værste cyklon, der nogensinde er i målt i verden. Cyklonen varede i fem uger og dræbte mere end 1000 mennesker. Mange flere er stadig savnede og frygtes begravet under store sten og sand. Fatima bor med sine tre børnebørn i Malawi. Hun står i dag stærkere, når klimakatastroferne rammer, fordi hun sammen med resten af landsbyen har fået adgang til vand og hjælp til at plante træer og dyrke nye afgrøder. “Hvis jeg ikke havde modtaget hjælp, havde vi haft svært ved at overleve cyklonen". 
 
Vær med!
Den årlige sogneindsamling er en god og meningsfuld måde at være sammen på, og det samler folk om en vigtig sag. 
Siden 1999 er der samlet godt 260 millioner kroner ind, som har forbedret livet for millioner af mennesker verden over. Pengene fra sogneindsamlingen bidrager hvert år til, at mennesker i nød kan sikre sig selv en stabil indkomst og få mad på bordet.

I Herfølge kan du tilmelde dig som indsamler hos kirke- og kulturmedarbejder Lise Marie Fuglsang på bu@herfoelgekirke.dk. 
Du kan også tilmelde dig på blivindsamler.dk. Vi har brug for alle kræfter!