Drive In sangaften onsdag den 6.5. kl. 19-20 i sognegården

Blip båt her går det godt

Det var et anderledes arrangement som Herfølge Kirke afholdt onsdag aften hvor godt 20 biler kørte ind på pladsen foran sognegården til en drive-in sangaften, som sognepræst Mogens Funder Larsen havde invitere ind til. Akkompagneret af organist Eric Cumming, og supportet med sangstemmer ved Lise Meijer og Niels Christian Nielsen ledte Mogens Funder Larsen de forsamlede bilister gennem en helstøbt sangtime mens solen strålede under nedgangen fra vest.

Kim Larsen, What a wonderful world, Benny Andersen, Halfdan Rasmussen, svensk folkevise, Johannes Johansen, Mads Nielsen og Anne Linnet var forfatter til nogle af sangene som trioen lagde stemmer til, mens folk sang med i bilerne, hvor de kunne følge programmet i de udleverede sanghæfter. Halfdan Rasmussen sangen ”Jeg har et hus på denne klode” blev introduceret af Mogens Funder med adresse til den aktuelle coronatid, hvor de internationale rejser står stille, her skal vi måske til, som Halfdan Rasmussen skriver, at vænne os til at ”…når jorden drejer roligt med mit lille husmandssted, syns jeg det er helt utroligt, at jeg osse drejer med.”

Sangaftenen i det fri fungerende fint, og frivillige fra kirken hjalp bilisterne på plads, så der var afstand og parkering som aftalt med politiet. ”Hygger I jer der-ude i bilerne så dyt”, ”syns, I Mogens gør det godt – så dyt”, ja, der blev kommunikeret med tilhørerne på en anden måde end sædvanligt, men stemningen var i top med hygge og medbragt kaffe i bilerne, og som Lise Meijer sagde, vi kan mærke jer - og vi kan mærke, at I er med!

Fra venstre organist Eric James Cumming, kirke- og kulturmedarbejder Lise Meijer, kirkesanger Niels Christian Nielsen og sognepræst Mogens Funder Larsen

Aftenen sluttede med Kim Larsens Blip båt, hvor bilerne kunne deltage med hornet i omkvædet:

Imens det siger blip-båt og gud hvor går det godt
vi har hvad vi skal ha' af både stort og småt
ja, blip-båt og gud hvor går det godt
vi har hvad vi skal ha' af både stort og småt

Det blev en festlig - og velorganiseret - udkørsel fra en times sang i Herfølge sognegård. Mange udtrykte stor glæde ved initiativet og samlingen, nu hvor – næsten - alt omkring kirken har været lukket ned i 8 uger.

 

Arrangementsinfo kontakt: Mogens Funder Larsen M: Telefon: 23 38 84 79
Mail: mofl@km.dk