Stærk kvinde trak fuld sognegård

Der blev tale om et forrygende dramatisk foredrag om Grevinde Danner, da dramatiker Lenemarie Olsen lagde vejen forbi en fyldt sognegård tirsdag eftermiddag.

Omdrejningspunktet var kærlighedshistorien mellem Frederik den 7. (som vi lokalt kender fra Køge Torv), Karl Berlinger og Grevinde Danner. Dette trekløver var hovedpersoner i et sandfærdigt Askepot-eventyr fra det virkelige liv, hvor en pige født udenfor ægteskab, kommer af intet og ender med et kongebryllup i eventyrlandet Danmark. Det var også fortællingen om Danmarks første store mediehetz og en nations mest forhadte kvinde.

Med Lenemarie Olsens gode fortællekunst og ved brug af dramatik, blev de historiske linjer fra den stærke kvinde trukket op til nutiden med Dannerstiftelsen, der i 1979 blev besat, og som den dag i dag er et kendt kvindekrisecenter.

Den dag i dag er Grevinde Danner en rigtig god og aktuel 'historie', hvor historiske fakta, adskillelsen mellem adel og folk samt de mange aftryk hun leveret helt frem til 2024. Ingen tvivl om at hun lever endnu...