Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sogneaften: Mænds helbred! - Vi vil så gerne have du bliver her lidt længere NB! Begrænset antal deltagere

19
NOV

Dato Tirsdag d. 19. november 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Pris
Gratis

Mænds helbred! - Vi vil så gerne have du bliver her lidt længere

Foredrag med Svend Aage Madsen 19.november kl. 19.30-21.30

BEMÆRK! Begrænset deltagerantal. Gratis billet til foredraget udleveres fra Kirkekontoret fra 7. november.

Mænd dør af årsager, de ikke behøver at dø af
Køn, sund og rask! Trods mange sundhedsfremmende tiltag og tilbud målrettet den danske befolkning dør mænd stadigt tidligere end kvinder. For at rette op på det skal sundhedsvæsenet blive bedre til at møde den mandlige patient på hans præmisser, mener chefpsykolog og formand for Selskab for Mænds Sundhed i Danmark, Svend Aage Madsen.

I psykologien er det småt med forskning i mænd, men det er chefpsykolog, Svend Aage Madsen i fuld fart med at forsøge at råde bod på.
Og en af de ting, som er ved at stå klart for Svend Aage Madsen, er, at mænd som køn mangler sprog for relationer og for, hvordan de har det. Det betyder, at alt for deres fødselsdepressioner og til ensomhed nemt overses - både af dem selv og af andre.

"Spørg en mand, der har det skidt, om hvordan han har det, og svaret vil lyde: "Jer er så træt", siger Svend Aage Madsen, der også ser to andre typiske svar: "Det går bedre" eller "Jeg vil ikke tale om det".

"At spørge en mand om, hvordan han har det, er alt for voldsomt, og han klapper i. De mangler sprog for at have det dårligt og ved ikke, hvad de skal svare på så åbent spørgsmål og trækker sig," forklarer han og anbefaler i stedet at spørge til, hvad manden har foretaget sig på et konkret område.

Myten om mænds hormonelle overgangsalder
"Det har forskere afvist gang på gang. Blandt andet nogle af mine dygtige kollegaer her på hospitaler. Mænds hormonelle overgangsalder er industriens opfindelse i forsøg på at sælge mænd testosteronmedicin" vurderer Madsen, som derimod mener at kunne påvise, at fødselsdepressioner hos mænd ikke blot er reelle, men også hyppigere end hos kvinder.

Mange mænd ønsker at gøre noget ved deres helbred
Mange mænd taler ikke med venner og kollegaer om sundhed og trivsel. Men mange mænd ønsker faktisk at passe bedre på deres helbred. Næsten halvdelen af mændene i undersøgelsen ønsker at tabe sig og motionere mere, og næsten en tredjedel ønsker at spise sundere. Kun 19 pct. ønsker ikke at ændre noget ved deres helbred eller sundhed - måske fordi der ikke er behov for det.

Ophavsret: